Ontdek de

verschillende lessen

In mijn atelier geef ik de volgende lessen:

 • Naailessen voor beginners en gevorderden
 • Patroontekenen
 • Opleiding tot Costumière en Kleermaker Dames Modevak volgens de methode van de Stichting de Verenigde Modevakscholen in Nederland. www.verenigdemodevakscholen.nl

De examens worden afgenomen door het Landelijk Platform Modevakonderwijs www.lpmmode.nl

De 2 uur durende lessen worden 1 keer per 2 weken in kleine groepen van maximaal 2 personen gegeven, dus veel individuele begeleiding. De lestijden zijn op maandagavond, dinsdagavond en woensdagavond van 19.30 -21.30 uur, op maandagmiddag en dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur en op dinsdagochtend van 9.30- 11.30 uur.

De kosten?

De kosten bedragen € 20, – per maand exclusief materiaal, boeken en examenkosten maar inclusief een kopje koffie of thee. Extra lessen kosten € 10,00 per keer. In de schoolvakanties en in de maanden juli en augustus wordt geen les gegeven en ook geen lesgeld berekend. Bij verhindering van de cursist wordt het lesgeld door berekend. Gemiste lessen kunnen in overleg op een ander tijdstip en binnen één seizoen worden ingehaald. De seizoenen lopen van september tot en met december en van januari tot en met juni.

Opleidingen

De opleiding Costumière bestaat uit 5 onderdelen:

 1. rokken
 2. pantalons
 3. blouses
 4. kinderkleding
 5. eenvoudige textiele warenkennis

Alle onderdelen worden doorgewerkt en afgesloten met (deel)examens bij het LPM.

De opleiding Kleermaker Damesmodevak (coupeuse) bestaat uit drie
onderdelen:

 1. japonnen
 2. mantels
 3. textiele warenkennis

Alle onderdelen worden doorgewerkt en afgesloten met (deel)examens bij
het LPM.

Het examen Lerares Modevak wordt afgenomen door de Stichting de Vereenigde Modevakscholen in Nederland (SVMN). Voor elk onderdeel is een apart lesboek uitgegeven.