Kleding op maat

voor u gemaakt

Geen confectiemaat of een unieke stijl?

De modewinkels hangen vol met grote hoeveelheden massakleding in eenheidsmaten en stijlen. Maar wat moet je als je geen confectiemaat hebt of als je een geheel eigen unieke stijl hebt.

Dan wordt het wel heel moeilijk, zo niet frustrerend, om kledingstukken te vinden, die goed passen en helemaal jouw smaak zijn.

Bij confectiekleding verspringen de lengte- en de breedtematen gelijkmatig per kledingmaat. Dat klopt voor mannequins en fotomodellen wel, maar voor de meeste vrouwen, mannen of kinderen niet. Veel mensen hebben maatverschillen (korte benen, lang bovenlijf, dikke buik, verschil tussen boven- en heupwijdte, scheve heup, kromme rug, holle rug) of zijn gewoon klein of lang of fors of dun. Ook voor iemand met een beperking en iemand in een rolstoel is standaard kleding niet altijd prettig door onhandige sluitingen en te korte  lijflengtes bijvoorbeeld.

In dat geval is op maat gemaakte kleding de oplossing. Bij een eerste bezoek bespreken we het ontwerp aan de hand van een tekening, een afbeelding of een beschrijving en worden de maten genomen. Dan wordt, eventueel met mijn hulp, het materiaal aangeschaft. Vervolgens maak ik een pasmodel van toilestof. Tijdens een eerste pas-sessie zal het model en de pasvorm beoordeeld worden. Daarna kan het kledingstuk van de originele stof worden gemaakt en zo vaak gepast als nodig is, om het helemaal naar wens te kunnen afleveren. De prijs wordt vooraf afgesproken en is uiteraard afhankelijk van de materialen en de bewerkelijkheid van het kledingstuk.

Bestaande kleding laten aanpassen

Natuurlijk is het ook mogelijk om bestaande kledingstukken die niet (meer) goed passen zodanig te laten veranderen, dat ze wel weer lekker zitten, de juiste pasvorm hebben en er weer modern en eigentijds uitzien.

Het belang van hergebruik

Nu we ons er meer en meer bewust van worden hoe vervuilend en mensonterend de mode-industrie kan zijn is het erg belangrijk om mee te doen met de circulaire economie door kleding te hergebruiken, recyclen of nieuwe kleding te maken van oude kledingstukken en reststoffen.