Bijzondere maten:
De modewinkels hangen vol met grote hoeveelheden massakleding en textiel in eenheidsmaten en stijlen.
Maar wat moet je als je geen confectiemaat hebt of als je een geheel eigen unieke stijl hebt.
Dan wordt het wel heel moeilijk, zo niet frustrerend, om kledingstukken te vinden, die en goed passen en helemaal jouw smaak zijn.
Bij confectiekleding verspringen de lengte- en de breedtematen gelijkmatig per kledingmaat. Dat klopt voor mannequins en fotomodellen wel, maar voor de meeste vrouwen, mannen of kinderen niet. Veel mensen hebben lichaamsverschillen, bijvoorbeeld korte benen, lang bovenlijf, dikke buik, verschil tussen boven- en heupwijdte, scheve heup, kromme rug, holle rug of zijn gewoon heel klein of lang of fors of dun. Ook voor lichamelijk gehandicapten of mensen in een rolstoel is standaard kleding niet altijd prettig door onhandige sluitingen en te korte lijflengtes bijvoorbeeld.

In dat geval is op maat gemaakte kleding de oplossing.
Bij een eerste bezoek wordt het ontwerp besproken (aan de hand van een tekening, een afbeelding of een beschrijving) en worden de maten genomen. Dan wordt indien nodig met mijn hulp materiaal aangeschaft. Vervolgens maak ik een pasmodel. Tijdens de eerste pas sessie wordt het model en de pasvorm beoordeeld. Daarna wordt het kledingstuk van de originele stof gemaakt en zo vaak gepast als nodig is, om het helemaal naar wens te kunnen afleveren De prijs wordt vooraf afgesproken en is uiteraard afhankelijk van de materialen en de bewerkelijkheid.

Natuurlijk is het ook mogelijk om bestaande kleding die niet (meer) goed past zodanig te laten veranderen, dat het weer lekker zit,de juiste pasvorm heeft en er weer modern en eigentijds uitziet.